Smartview Tally via Ethernet - Can't add smarview duo in JM

4 posts / 0 new
Last post
Offline

Location

Barcelona
Spain
Joined: 19/06/2014
Posts: 22
Smartview Tally via Ethernet - Can't add smarview duo in JM

Hi

We are trying to use JM to send tally commands to a smarview duo via Ethernet.

The first problem we find is that we are not able to add the Smartview device in JM. When we click "Devices" -> "Add Smarviewer" nothing happens. We successfully added an Atem and a Hyperdeck...

Any suggestion?

Thanks.

Offline

Location

Barcelona
Spain
Joined: 19/06/2014
Posts: 22
Solved

JM is buggy when working whith Smartviews because the functions are not well designed and you have to make a couple of workarounds, but we managed to do it after a bit of work.

Offline

Location

Northampton,
United Kingdom
Joined: 01/02/2012
Posts: 175
Seems like you have sussed it

Seems like you have sussed it out.
I've been using tally on a smartview for a while and never found it "buggy"

Presumably you added something like this line to the autoexec?
SmartViewerAddDevice( "192.168.10.241", "SmartView" )

Tim

Offline

Location

Barcelona
Spain
Joined: 19/06/2014
Posts: 22
Yes

Exactly. Adding the smartview in the Devices panel of JM does not work, you have to add it manually using that sencence. Then, we send raw commands to the smarviews since the "change border" command does not work. The help info about the smartview functions have some hyperdeck stuff hardcoded on it, and that makes me wonder if the functions are still unfinished...